Een vrouwencirkel is een uitnodiging om als vrouwen bij elkaar te komen, te zitten in een cirkel, te luisteren en te delen vanuit openheid, vertrouwen, liefde en verbinding.

 

Een vrouwencirkel is iets voor jou als je:

 • Ernaar verlangt je (opnieuw) te verbinden met je vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid

 • Verlangt naar een ‘sisterhood’ in plaats van vrouwen als concurrenten te zien

 • Verlangt naar een plek waar je helemaal jezelf kan zijn, zonder oordeel

 • Behoefte hebt om ervaringen te delen en te leren van elkaar

 • Behoefte hebt aan oprecht en diep contact

 • Bereid bent om te voelen wat er in je binnenwereld leeft

 • Bereid bent om te delen en verbinden vanuit je hart

 • Bereid bent je masker af te zetten

 

De kracht van vrouwencirkels

Het samenzijn met vrouwen in een cirkel

is iets wat lang geleden al werd gedaan.

Vrouwen kwamen vaak bij elkaar tijdens

de nieuwe en volle maan, als ze

menstrueerde of bij belangrijke

gebeurtenissen. Ze kwamen bij elkaar

om te delen, elkaar te steunen en zich

te verbinden met elkaar en met hun

eigen vrouwelijke wijsheid. In onze

huidige samenleving is het

samenzijn met vrouwen en het in

verbinding staan met ons vrouw-zijn

grotendeels verloren gegaan.

 

Dit komt omdat vooral de mannelijke kwaliteiten in onze samenleving worden gewaardeerd. Denk aan doelgerichtheid, productiviteit, iets moeten bereiken, competitie, denken in plaats van voelen en naar buiten gericht zijn. Toch is er ook een verandering zichtbaar. Steeds meer vrouwen verlangen naar zachtheid, oprecht contact, naar verbinding met zichzelf, met de baarmoeder (de bron van de vrouwelijke kracht) en met elkaar. Gelukkig maar. Want niets is krachtiger dan vrouwen die samen komen om zich te verbinden met zichzelf en elkaar. Om los te laten, op te laden, elkaar te inspireren en te steunen in alle cyclussen van het leven.

Magisch en spannend tegelijk

Dit maakt vrouwencirkels magisch en soms ook spannend omdat we in deze cirkels onze eigen ervaringen, emoties, gevoelens en twijfels met elkaar delen. Je laat jezelf helemaal zien, zonder masker. Gewoon zoals je bent. Dit vergt moed en kracht omdat we ons soms schamen, pijn ervaren, ons schuldig voelen of bang zijn voor oordelen. En dat is oké. Ook dat mag er allemaal zijn. Op het moment dat je je stem laat horen en deelt wat er in je omgaat zal je merken dat je niet alleen bent. Dat er herkenning is.

 

Een vrouwencirkel is een warme, veilige en niet-oordelende plek om te zijn, te helen en te leren van elkaar. Een plek waar ruimte is om je te verbinden met je vrouwelijkheid en innerlijke kracht. Om die delen van onszelf die we weggestopt of verwaarloost hebben aandacht te geven vanuit liefde en compassie.

Thema’s die ons raken

Elke cirkel heeft een eigen thema. Dit zijn thema’s waar we het in het dagelijks leven niet zo vaak over hebben maar die wel herkenbaar zijn en waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen. Denk aan de menstruatiecyclus, menopauze, seksualiteit & intimiteit, het moederschap, schoonheid en lichaamsbeeld, jaloezie, zelfvertrouwen, zelfliefde, self-care, vruchtbaarheid, de yoni (vagina) en meer. Het bespreekbaar maken van deze thema’s geeft je inzicht in jezelf. In jouw overtuigingen, ideeën, gevoelens en gedachten over deze thema’s.

 

Waarom een cirkel?

Omdat een cirkel geen begin en geen einde heeft is er in de cirkel geen sprake van een hiërarchie. Niemand zit vooraan, achteraan of in een rij. Iedereen is gelijk. Met elkaar creëren we een sacred space waar iedereen zich veilig voelt.

 

Verloop van een cirkel

Het verloop van elke vrouwencirkel is anders, afhankelijk van het thema en dat wat er in het moment speelt en gedeeld wilt worden. Globaal gezien verloopt een cirkel als volgt:

 • Opening en welkom

 • Korte meditatie of visualisatie om echt even te landen in het moment, los te komen van de dagelijkse beslommeringen en elkaar van hart tot hart te ontmoeten

 • Introductie in het thema voor de avond

 • Deelronde

 • Kaart uit een kaartendeck trekken, yoga nidra, dansen/bewegen, mantra zingen, gedicht delen etc.

 • Afsluiting

 

Voor wie?

Elke vrouw is welkom om deel te nemen aan de cirkels. Het maakt niet uit hoe je eruitziet, waar je in gelooft, wat voor werk je doet, wat je huidskleur, leeftijd of achtergrond is. Als je een vrouw bent en je voelt je aangetrokken tot vrouwencirkels: wees welkom!

 

Praktische informatie

Wanneer: elke 2e vrijdag van de maand (tenzij anders vermeld): 9-okt | 13-nov | 11-dec

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Locatie: bij mij thuis

Kosten: 15,- euro (incl. thee en lekkers)

Aantal deelnemers: max. 6

Aanmelden

Aanmelden voor een vrouwencirkel kan door mij een bericht te sturen via info@praktijksoulshine.nl of via het contactformulier.

 

 

                      

 

        

Vrouwencirkels

​Copyright © 2020 Soulshine - praktijk voor yoga & ayurveda | info@praktijksoulshine.nl | Heerhugowaard