Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsult 

 

Waarom een consult?

Je hebt al van alles gehoord en gelezen over gezonde voeding maar weet nog steeds niet wat bij jou past. Bij wat jouw lichaam nodig heeft en waar jouw lichaam optimaal bij functioneert. Misschien ervaar je specifieke klachten zoals vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid, hoofdpijn, rugpijn, over- of ondergewicht, menstruatieklachten, overgangsklachten, koude handen en voeten, verkoudheid, constipatie, maagzuur, gasvorming of een opgeblazen gevoel. Of ben je op zoek naar een manier om preventief aan je gezondheid te werken, om klachten en ziektes op de lange termijn te voorkomen. Wat jouw reden ook is, de eeuwenoude kennis vanuit de Ayurveda biedt je concrete en praktische handvatten. Iedereen is namelijk uniek. Ook jij. Dit betekent dat wat gezond is voor jou niet gezond hoeft te zijn voor een ander. Als je weet hoe jouw lichaam en jouw spijsvertering werkt en weet welke voeding en leefstijl daarbij passen, kun je je lichaam en geest op een eenvoudige manier in balans brengen én gezond houden.

Wat houdt een consult in?

Tijdens een eerste consult stel ik uitgebreide vragen over je gezondheid en je dagelijkse eet- en leefgewoonten. Daarnaast bekijk ik je tong en voel ik je pols. Dit geeft mij inzicht in jouw unieke lichaamstype en eventuele onbalans. Ik stel vervolgens een praktisch en direct toepasbaar voedings- en leefstijladvies op, afgestemd op jouw situatie en mogelijkheden. Kruidensupplementen, massages, yogaoefeningen, meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen ook onderdeel uitmaken van het advies.

Hoeveel consulten heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de reden van je bezoek en eventuele klachten. Mijn ervaring is dat 2 a 3 afspraken voldoende zijn om je op weg te helpen.

Tarief voor een consult: in de praktijk of online (via Zoom)

  • Eerste consult      90 min - € 95,-     

  • Vervolg consult    60 min - € 60,- 

Worden consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee. Consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

​Copyright © 2020 Soulshine - praktijk voor yoga & ayurveda | info@praktijksoulshine.nl | Heerhugowaard