Volle Maan in Steenbok - 3 augustus


Op maandag 3 augustus om 17.37 uur is het Volle Maan in Steenbok, in Sravana Nakshatra (maanconstellatie). Als je de Westerse astrologie volgt, dan kan het zijn dat je nu denkt ‘de Volle Maan staat toch in Waterman?’. Maar vanuit de Vedische astrologie is dat niet zo. Beide vormen gaan namelijk uit van een andere dierenriem waardoor de stand van de sterrenbeelden niet gelijk is. Hieronder vind je dan ook mijn interpretatie voor de Volle Maan in Steenbok vanuit de Vedische astrologie.


De Maan in het aardeteken Steenbok staat recht tegenover de Zon in het waterteken Kreeft.

Waar Steenbok gaat over regels, normen en waarden gaat Kreeft over emoties. Je kunt je deze dagen daarom aan de ene kant heel stabiel en ambitieus voelen, waarschijnlijk voel je je emotioneel wat minder stevig. Blijf daarom dicht bij jezelf en bij dat wat voor jou belangrijk is. De Nakshatra waar de Maan in staat (Sravana) nodigt je hier ook toe uit.


Het symbool voor Sravana Nakshatra is namelijk een oor, het oor van het Universum. Sravana betekent letterlijk ‘hearing’ en staat voor luisteren en leren. Deze Volle Maan biedt je de kans om in te tunen op je intuïtie en te luisteren naar je innerlijke wijsheid. Wat wil vertelt worden en ben je bereid daar naar te luisteren?


Om je echt met je innerlijke wijsheid te kunnen verbinden is het nodig om de stilte op te zoeken. Dus ga de natuur in, mediteer, schrijf of doe je yoga beoefening en luister. Luister met een open hart en zonder oordeel. Vind je het lastig om je mind tot rust te brengen? Doe dan ademhalingsoefeningen, adem diep in en uit en verbind je met je hart.


Naast luisteren gaat Sravana ook over leren. Daarmee is dit de ideale tijd om iets nieuws te leren, kennis op te doen en jezelf te voeden. Met name op het gebied van bewustwording en spiritualiteit. Dus als je al een tijdje nadenkt over een yogaopleiding, meditatiecursus, reiki of wat dan ook: dit is de tijd om daarmee aan de slag te gaan!

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven