Nieuwe Maan in Kreeft - 20 juli


Maandag om 19.32 uur CET is het Nieuwe Maan in Kreeft, in Pushya Nakshatra (maanconstellatie).


Ook al zie je de Maan op dit moment niet, je kunt wel degelijk de invloed van de maan voelen. In het algemeen gaan de dagen rondom de Nieuwe Maan over je aandacht naar binnen toe brengen, rust, intuïtie, verbinden met jezelf in plaats van met de buitenwereld. Vaak heb je rondom de Nieuwe Maan ook minder energie dan met de Volle Maan. Het is dan ook een ideale tijd om te reflecteren, iets nieuws te starten en intenties te zetten voor de komende weken.


Het bijzondere aan deze Nieuwe Maan is dat de Maan in haar eigen teken staat, namelijk Kreeft en dat er daarnaast nog 4 planeten in hun eigen teken staan (Saturnus, Jupiter, Venus en Mercurius). Dit kan betekenen dat er een wat stabielere periode aankomt dan de periode die we de afgelopen maanden hebben ervaren.


Kreeft is een waterteken en op persoonlijk vlak kan de Maan in Kreeft betekenen dat je veel emoties kan voelen deze dagen, gevoeliger bent dan anders en daarmee sneller geraakt. Ook kun je merken dat je sneller van stemming veranderd en dat je een sterke behoefte voelt om te creëren en te zorgen. Deze Nieuwe Maan nodigt je daarmee uit om bewust stil te staan bij je emoties, bij dat wat je voelt en daarmee te zijn. Of dat nu comfortabel is of niet ;). Daarnaast nodigt deze Nieuwe Maan je ook uit om goed voor jezelf te zorgen, om te voelen wat jij op dit moment nodig hebt. Neem daar dus de tijd voor. Het kan je mooie inzichten opleveren!


Omdat de Maan in 04.18° in Kreeft staat valt de Maan in Pushya Nakshatra. Pushya is een van de beste Nakshatras in de Vedische astrologie. Pushya staat voor wijsheid en spirituele groei, zorgzaamheid en compassie. De energie rondom deze nieuwe Maan is dus ideaal om te mediteren, te schrijven en te verbinden met jezelf.


Natuurlijk is geen enkele astrologische kaart alleen maar fantastisch, er zijn ook factoren die uitdagingen of moeilijkheden kunnen brengen. Zo staat Saturnus recht tegenover de Maan in het 7e huis. Het huis dat gaat over relaties. En aangezien Saturnus een negatieve planeet is en invloed uitoefent in op de Maan vanuit zijn huidige positie kun je struggelingen, minder flow en moeilijkheden tussen jou en je partner ervaren. Herkenbaar? Voor mij wel in ieder geval wel de afgelopen dagen :D.


Ik gun je een mooie Nieuwe Maan toe met ruimte voor je emoties, reflectie, verbinding en nieuwe intenties!

X Brenda

25 keer bekeken0 reacties