Pompoen: gezond & lekker


Pompoen. Tot een aantal jaren terug bij het grote publiek alleen bekend als decoratie, inmiddels niet meer weg te denken uit de moderne keuken. En terecht! Je kunt eindeloos variëren met deze vruchtgroente en het is nog gezond ook!

Pompoen balanceert je bloedsuikerspiegel, verbetert je huid en je immuunsysteem en heeft een positief effect op je lever. Daarnaast is het een een ideale vruchtgroente voor de naderende herfst. Pompoen is namelijk zwaar, olieachtig, heeft een zoete smaak en een verwarmend effect. Allemaal kwaliteiten die het koude, wisselvallige en gure weer van de herfst tegengaan. Persoonlijk ben ik gek op pompoensoep maar je kunt deze superfood van eigen bodem op nog veel meer manieren gebruiken. Wat dacht je van een curry, hummus, geroosterd uit de oven of gemixt met andere groente?

Hierbij mijn recept voor een overheerlijke, voedende en zoete pompoensoep!

Wat heb je nodig?

- 1 grote oranje (biologische) pompoen

- 1 liter groentebouillon

- optie: kokosmelk

- 1 ui

- 1 tl komijnpoeder

- 1 tl korianderpoeder

- 1/2 tl koenjit

- zout en peper naar smaak

- verse koriander of munt

- optie: amandel- en kokossnippers

Zo maak je de soep

Was de pompoen en snijd in stukken. Snipper de ui en bak met de kruiden. Voeg de groentebouillon toe en daarna de pompoen. Als de pompoen gaar is voeg dan naar smaak wat kokosmelk toe. Dit maakt de soep romiger. Pureer de soep en schenk in een kom. Top af met wat verse koriander of munt en voeg peper en zout toe naar smaak. Enjoy!

Hoe gebruik jij pompoen het liefste? Ik ben benieuwd!

#pompoen #soep #vruchtgroente #gezond #recept #herfst #superfood

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven