Detox thee: ontgift je lichaam en krijg meer energie


Ben je op zoek naar een makkelijke manier om je lichaam te reinigen en je spijsvertering te stimuleren? Maak dan je eigen detox thee van komijn-, koriander- en venkelzaadjes! Super simpel te maken en goed voor alle basisconstituties: Vata, Pitta en Kapha.

Waar is het goed voor?

De combinatie van deze drie kruiden maakt dat deze thee eigenlijk goed is voor alles!

KKV-thee stimuleert je spijsvertering waardoor je minder last hebt van een opgeblazen gevoel, krampen, constipatie en gasvorming. Daarnaast herstelt de thee je vochtbalans wat zorgt voor een mooie huid. Voel je je bijvoorbeeld uitgedroogd (denk aan een kater!), neem dan een paar koppen van deze thee. Je voelt je daarna gegarandeerd beter! Of hou je juist vocht vast in je lichaam? Dan is KKV-thee ook een aanrader.Verder vermindert deze thee de hitte in je systeem. Ideaal dus als je last hebt van ontstekingen, irritaties of hormonale klachten zoals opvliegers. En last but not least: KKV-thee zorgt ervoor dat een teveel aan vet wordt verbrand, wat zorgt voor gewichtsverlies.

Hoe maak je het?

Meng gelijke delen komijn-, koriander- en venkelzaadjes door elkaar. Heb je een vijzel? Vijzel de zaadjes dan kort om ze te openen. Geen vijzel? Geen probleem, dan laat je de zaadjes heel. Doe het kruidenmengsel in een thee-ei of theezeefje. Giet er heet water over heen en laat 3 tot 5 minuten trekken.Klaar is je detox thee! Simpeler kan ik het niet maken voor je ;).

Tip: maak in 1x een grote pot met dit kruidenmengsel. Dan heb je een voorraad en kun je even vooruit. Drink maximaal 1-2 liter per dag van deze thee.

#komijn #koriander #venkel #thee #detox #reinigen #kruidenmengsel #lente

399 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven