Verkouden of last van je keel? Zo kom je er vanaf


Ayurveda tips voor verkoudheid en keelpijn

Ben je verkouden of heb je last van keelpijn? Join the club! Ik hoor veel mensen in mijn omgeving die hier last van hebben. Ook ik heb er last van gehad. Maar gelukkig kun je hier wat aan doen. Pak je klachten aan met deze eenvoudige tips. Ze hebben mij geholpen sneller te herstellen dus ik deel ze graag met je. Zeker weten dat ook jij je hierdoor beter voelt!

Verkoudheid

Gebruik gember! Gember is het beste wat je kunt gebruiken als je verkouden bent. Maak daarom je eigen kruidenthee en drink deze een paar keer per dag. Je zult merken dat je verkoudheid minder wordt. Hieronder 2 varianten.

  • Meng 1 deel gember, 1 deel kaneel en 2 delen citroengras. Laat 1 theelepel van dit mengsel 10 minuten in een kop kokend water trekken. Wil je de thee wat zoeter maken? Voeg dan honing toe als de thee wat is afgekoeld.

  • Meng 2 delen gember, 3 delen kaneel en een snufje kardemom. Laat 1 theelepel van dit mengsel 10 minuten in een kop kokend water trekken. En ook hier kun je honing toevoegen als je dat lekker vindt.

Keelpijn

  • Heel eenvoudig en effectief: gorgelen! Neem een kop gekookt water en laat iets afkoelen (je wilt tenslotte niet dat je je keel verbrandt). Voeg 1/2 theelepel kurkuma en een 1/2 zout toe, roer dit door elkaar en gorgel vervolgens. Dit kun je in de ochtend en in de avond doen.

  • Kruidenthee: neem 2 delen verse gember, 2 delen kaneel en 3 delen zoethout. Laat 1 theelepel van dit mengsel 10 minuten in heet water trekken en drink dit drie keer per dag.

Algemene tips

  • Vermijd koude dranken, neem in plaats daarvan warm (gekookt) water. Dit is een goede manier om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en sneller te herstellen.

  • Vermijd zuivelproducten zoals melk, kaas, yoghurt en ijs. Dit maakt je klachten alleen maar erger omdat het zorgt voor slijmvorming.

  • En de meeste voor de hand liggende maar vaak de moeilijkste: neem voldoende rust en luister goed naar je lichaam. Dus ga lekker op de bank liggen, lees een boek, kijk die leuke serie en relax :).

#verkoudheid #tips #keelpijn #ayurveda #gember #kaneel #citroengras #kardemom #kruidenthee #kurkuma

168 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven