Golden milk: hét winterdrankje uit de Ayurveda


Ben je op zoek naar een verwarmende drank waarmee je je immuunsysteem een boost geeft op de koude winterdagen? Neem dan golden milk! Deze goudgele Ayurvedische specerijendrank (ook wel Tumeric Latte genoemd) duikt steeds vaker op. En dat is niet zo gek als je het mij vraagt. Naast het feit dat golden milk gezond is, is het namelijk ook nog eens heel erg lekker!

Kurkuma

De basis van golden milk is kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma is een specerij wat in India al duizenden jaren wordt gebruikt en ook in de westerse keuken aan populariteit wint. Logisch, want naast het feit dat kurkuma letterlijk kleur geeft aan je gerechten en makkelijk te gebruiken is, heeft het ook veel gezondheidsbevorderende en medicinale eigenschappen. Zo ondersteunt kurkuma je spijsvertering en lever, werkt het ontstekingsremmend, kan het pijn en stijfheid verlichten en helpt het bij verkoudheid en griep.

Voor mij dus geen warme chocomelk of melk met anijs op koude dagen maar golden milk!

Wat heb je nodig voor 1 kop?

  • steelpannetje / zeefje

  • 250 ml amandelmelk (ongezoet)

  • 1 grote tl kurkuma poeder (of vers geraspt)

  • 1 tl gember poeder (of vers geraspt)

  • 1/2 tl kardemom poeder (of 2 peulen)

  • 1/2 tl kaneelpoeder (of 1 kaneelstokje)

  • snufje zeezout

  • snufje zwarte peper*

  • 1 tl honing of agavesiroop (optie)

*Je lichaam neemt kurkuma niet zo goed op. Wel als je kurkuma combineer met wat zwarte peper!

Zo maak je het

Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe. Laat het 5 minuten doorwarmen (niet laten koken) en roer af en toe. Giet vervolgens de golden milk door een zeefje in je mok en voeg eventueel wat honing of agavesiroop toe.

En daarna? Lekker zitten en genieten van deze overheerlijke warme drank! Enjoy!

#goldenmilk #drank #warm #ayurveda #kurkuma #geelwortel #tumeric

154 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven