volle maan

Maancirkels

Online 

Waarom een Maancirkel?

De Maan staat voor het vrouwelijke, vruchtbaarheid en de vrouwelijke cyclus. Wij vrouwen zijn daardoor onlosmakelijk verbonden met de Maan. De cyclus van de Maan duurt 28 dagen, net als de gemiddelde cyclus van de vrouw. Leven in verbinding met de Maancyclus betekent dus leven in verbinding met jezelf. Met je vrouwelijke cyclus en daarmee met je vrouw zijn.

Vroeger menstrueerden vrouwen met Nieuwe Maan (wanneer de energie het laagst is en je naar binnen wilt keren) en ovuleerde ze met Volle Maan (het moment waarop je veel energie hebt en naar buiten gericht bent). Daardoor werd de verbinding tussen de Maan en de natuurlijke vrouwelijke cyclus als iets heiligs gezien.

Als je dus helemaal in verbinding bent met je eigen natuur dan menstrueer je tijdens Nieuwe Maan en ovuleer je tijdens Volle Maan. Maar eerlijk is eerlijk, dit was vroeger makkelijker dan nu vanwege kunstlicht, hormonale anticonceptie, stress en niet altijd de juiste voeding.

 

Het volgen van de Maancyclus, daar bewust bij stil staan en je verbinden met de energie van de Maan herinnert je aan de verbinding die wij vrouwen hebben met de Maan. Het brengt je weer in contact met jouw natuurlijke ritme. 

Leven volgens het natuurlijke ritme van de Maan en daarmee jouw natuurlijke vrouwelijke ritme is ontzettend krachtig. Op het moment dat je meebeweegt met de energie van de Maan beweeg je automatisch mee met jouw eigen energieDit geeft een gevoel van thuiskomen. Van diepe verbinding met jezelf. 

Maancirkels herinneren je aan dit gevoel en deze verbinding.

Wat houdt een maancirkel in?

Tijdens een Maancirkel gebruiken we de energie van de Maan om los te laten. Om intenties te zetten, te reflecteren en onszelf opnieuw te verbinden met de energie van de Maan, met onszelf en met andere vrouwen. Dit vormt de basis van een diepe verbinding met je vrouwelijke kracht en wijsheid.

Het thema van elke Volle en Nieuwe Maan wordt afgestemd op de maanconstellatie en het sterrenbeeld waarin de Maan zich op dat moment bevindt. Hierbij wordt uitgegaan van de Maan positie volgens de Vedische astrologie (Jyotish). Dit kan afwijken van de Westerse astrologie.

Elke cirkel begint met een uitleg over de positie, de kracht en het effect van de Maan op dat moment, gevolgd door een maanmeditatie, schrijfopdracht(en) voor verdieping en reflectie en een sharing circle: een moment om naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen vanuit openheid, vertrouwen en verbinding. 

De avond wordt eventueel aangevuld met visualisaties, lichaamsgericht oefeningen, oefening om je te verbinden met je hart en je Womb of dat wat op dat moment passend voelt. 

Elke vrouw is welkom. Met of zonder (natuurlijke) cyclus.

De cirkels vinden online plaats via het programma Zoom. Na aanmelding ontvang je op de dag van de cirkel de Zoom-link waarmee je kunt inloggen.

VolleMaan 

cirkel

  • Uitleg over de kracht en het effect van de Volle Maan op basis van de maanconstellatie en het sterrenbeeld volgens de Vedische astrologie

  • Geleide Volle Maan meditatie

  • Schrijfopdracht(en)

  • Sharing circle: een moment om te luisteren en te delen met elkaar vanuit openheid, vertrouwen en verbinding.

19.30 - 21.00 uur | Online via Zoom

19.30 - 21.00 uur | Online via Zoom

Nieuw Maan

cirkel

19.30 - 21.00 uur | Online via Zoom

  • Uitleg over de kracht en het effect van de Nieuwe Maan op basis van de maanconstellatie en het sterrenbeeld volgens de Vedische astrologie

  • Geleide Nieuwe Maan meditatie

  • Schrijfopdracht(en)

  • Sharing circle: een moment om te luisteren en te delen met elkaar vanuit openheid, vertrouwen en verbinding.

​Copyright © 2021 Soulshine - praktijk voor yoga & ayurveda | info@praktijksoulshine.nl | Heerhugowaard