Jyotish is de Vedische astrologie uit India vandaan en is net als Yoga en Ayurveda onderdeel van de Vedische kennis. Deze vorm van astrologie geeft je een diep inzicht in wie je bent, waarom je hier bent, wat je hebt te leren en leert je begrijpen waarom bepaalde dingen in jouw leven gebeuren.

 

Hoe werkt Jyotish en wat kun je ermee?

Bij Jyotish is je geboortekaart het uitgangspunt. Ieder van ons wordt geboren op een bepaalde plaats, dag en tijdstip. Het moment van jouw geboorte staat in verbinding met de stand van de maan, de zon, de planeten en de sterren. Deze constellatie vormt jouw geboortekaart en geeft naast inzicht in je persoonlijkheid ook inzicht in liefde en relaties, werk en financiën, gezondheid en vitaliteit, familie, karma (opgebouwd in dit en vorige levens), je dharma (levensdoel) en kansen en uitdagingen.

Jyotish schijnt hiermee licht op je verleden, het heden en de toekomst. Je kunt je geboortekaart daarom ook zien als een routekaart. Het geeft je richting op het moment dat je zoekende bent of voor een belangrijke beslissing staat, het kan je helpen om beter met veranderingen in je leven om te gaan, in balans te blijven en in harmonie te zijn met het leven zelf.

Wat is het verschil tussen Jyotish en Westerse astrologie?

Het grootste verschil tussen Jyotish en Westerse astrologie is de dierenriem. Jyotish maakt gebruik van de siderische dierenriem die gebaseerd is op vaste, zichtbare posities van de planeten en de sterren. Westerse astrologie gaat uit van de tropische dierenriem die gebaseerd is op de veranderende positie van de zon (het lentepunt). Daardoor is de stand van de sterrenbeelden bij Jyotish niet gelijk aan die van de Westerse astrologie. Hierdoor is je horoscoopberekening en daarmee je sterrenbeeld bij Jyotish anders dan bij de Westerse astrologie.

En dan is er nog een ander verschil. Doordat de Westerse astrologie alleen gericht is op de sterrenbeelden en de zon, ligt de focus van deze vorm van astrologie vooral op je persoonlijkheid en psychologische kenmerken. Jyotish geeft je daarnaast ook inzicht in een heleboel andere aspecten van je leven.

Wanneer is Jyotish iets voor jou?

Een Jyotish consult is iets voor jou als je inzicht wilt in:

  • Jezelf

  • Liefde en relaties

  • Werk en financiën

  • Gezondheid en vitaliteit

  • Familie en familiepatronen

  • Obstakels en uitdagingen

  • Je levensdoel

  • Karmische invloeden

  • Spirituele groei

 

Jyotish (online) consult

Ben je nieuwsgierig naar jouw geboortekaart? Dan ben je welkom voor een consult! Dit kan bij mij in de praktijk of online. Om je geboortekaart uit te kunnen lezen heb ik je geboorteplaats, geboortedatum en geboortetijd nodig. Omdat je veel informatie krijgt ben je in de gelegenheid om het consult op te nemen zodat je alles nog eens rustig terug kunt luisteren. Ook krijg je na afloop van het consult je geboortekaart mee of toegestuurd.

Tarief

Een consult duurt ongeveer 75 minuten en kost € 125,-.

 

 

                      

 

        

Jyotish - vedische astrologie

​Copyright © 2020 Soulshine - praktijk voor yoga & ayurveda | info@praktijksoulshine.nl | Heerhugowaard