Jyotish

Vedische astrologie

Wat is Jyotish en wat kan het je brengen?

Jyotish is de Vedische astrologie uit India vandaan en is net als Yoga en Ayurveda onderdeel van de Vedische kennis. Deze vorm van astrologie geeft je een diep inzicht in wie je bent, waarom je hier bent, wat je hebt te leren en leert je begrijpen waarom bepaalde dingen in jouw leven gebeuren.

Bij Jyotish is je geboortekaart het uitgangspunt. Ieder van ons wordt geboren op een bepaalde plaats, dag en tijdstip. Het moment van jouw geboorte staat in verbinding met de stand van de maan, de zon, de planeten en de sterren. Deze constellatie vormt jouw geboortekaart en geeft naast inzicht in je persoonlijkheid ook inzicht in liefde en relaties, werk en financiën, gezondheid en vitaliteit, familie, karma (opgebouwd in dit en vorige levens), je dharma (levensdoel) en kansen en uitdagingen.

Jyotish schijnt hiermee licht op je verleden, het heden en de toekomst. Je kunt je geboortekaart daarom ook zien als een routekaart. Het geeft je richting op het moment dat je zoekende bent of voor een belangrijke beslissing staat, het kan je helpen om beter met veranderingen in je leven om te gaan, in balans te blijven en in harmonie te zijn met het leven zelf.

Image by Sara Kurfeß

Het verschil tussen Vedische

en Westerse astrologie

Het grootste verschil tussen Vedische en Westerse astrologie is de dierenriem. Vedische astrologie maakt gebruik van de siderische dierenriem die gebaseerd is op vaste, zichtbare posities van de sterren. Westerse astrologie gaat uit van de tropische dierenriem die gebaseerd is op de veranderende positie van de zon (het lentepunt). Dit zorgt voor een verschil van 24 graden tussen beide dierenriemen.

Wat dit betekent is dat de Westerse astrologie het lentepunt (21 maart) als start neemt van de dierenriem. De Vedische atrologie gaat er vanuit dat het lentepunt op de baan van de aarde elk jaar verschuift. Daardoor staat de Zon op 21 maart vanuit de Westerse astrologie in Ram en vanuit de Vedische astrologie aan het begin van Vissen.

Een ander verschil is dat je sterrenbeeld vanuit de Westere astrologie bepaalt wordt door de plek van de Zon. In de Vedische astrologie wordt je sterrenbeeld bepaalt aan de hand van je Ascendant (het teken dat aan de Oost horizon opkwam toen jij geboren werd).

Image by Allef Vinicius

Jyotish consult

wanneer?

Een Jyotish consult is iets voor jou als je inzicht wilt in:

  • ​Jezelf

  • Liefde en relaties

  • Werk en financiën

  • Gezondheid en vitaliteit

  • Familie en familiepatronen

  • Obstakels en uitdagingen

  • Je levensdoel

  • Karmische invloeden

  • Spirituele groei

Praktische informatie

Wil je meer inzicht in jezelf en jouw leven?

Dan ben je welkom voor een consult! Dit kan bij mij in de praktijk of online via Zoom.

 

Om je geboortekaart uit te kunnen lezen heb ik je geboorteplaats, geboortedatum en geboortetijd nodig.

Een consult duurt ongeveer 90 minuten.

Jouw investering

€ 125,00,- (incl. BTW)

Wat je hiervoor krijgt:

+ Een uitgebreide analyse van jouw geboortekaart waarbij we kijken naar de belangrijkste gebieden van het leven: persoonlijkheid, werk, relaties, familie, gezondheid, je doel, obstakels en uitdagingen en karmische invloeden.

 

+ Dieper inzicht in jouw persoonlijkheid.

+ Inzicht in jouw karma, en de lessen die je in dit leven hebt te leren.

+ Inzicht in de obstakels en uitdagingen in jouw leven.

 

+ Inzicht in jouw sterke punten en hoe je die het beste kunt inzetten voor je persoonlijke groei.

 

+ De mogelijkheid het consult op te nemen zodat je het consult op je gemak terug kunt luisteren.

 

+ Een PDF van jouw unieke geboortekaart.

Meer weten over Vedische astrologie?

In onderstaande podcast ga ik in gesprek met Jim Landman over wat Vedische astrologie precies is, wat het mij heeft gebracht en wat het jou kan brengen. Veel luisterplezier!

Image by Kent Pilcher

Her & His story

‘Wat kan een consult veel brengen! Brenda neemt de tijd voor je. Ze weet veel en kan dit goed overbrengen. Mij bracht ze met die kunde veel herkenning en bevestiging. Ze heeft bevestigd wat ik eigenlijk al weet en voel, maar ze heeft hiermee ook iets aangewakkerd. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd en vastbesloten om voor mezelf te kiezen en mijn pad te bewandelen. Ik heb mijn doelen voor 2021 gesteld. Ik ben onderweg. Ik groei. Ik ga.’ 

Lianne

Brenda heeft mij op het gebied van persoonlijkheid, vriendschap, familie, liefde en werk zoveel wijsheid meegegeven! Het consult heeft mij veel inzichten gebracht. Heel interessant hoe ze uit de sterren informatie haalt. Brenda doet dit met veel passie en wilt haar kennis graag overbrengen’.

Benthe

'Voor mijn verjaardag kreeg ik Jyotish consult cadeau. Bij een beetje speuren op het internet, sprak de praktijk van Brenda mij meteen aan. Een warme vriendelijke uitstraling, een heldere uitleg en een vleugje spiritualiteit. En dat was tijdens het consult niet anders. Al gelijk bij binnenkomst voel je je welkom en hangt er een ontspannen sfeer. Brenda neemt alle tijd om je mee te nemen in de wereld van de Vedische astrologie en daarmee ook de verschillen met de Westerse. Mijn Vedische geboortekaart bleek uiteindelijk veel beter aan te sluiten bij hoe ik mezelf kende. Naast veel herkenning, gaf het mij ook veel bevestiging. Bevestiging dat ik op de goede weg zit en nog meer naar mijn gevoel mag luisteren. Een bijzonder mooi cadeau om te krijgen of om jezelf te geven!' 

Lara

'De sessie met Brenda heb ik als helend, inzichtgevend en bevestigend ervaren. Door inzicht in mijn persoonlijkheid begrijp ik mezelf nu beter en ervaar ik meer zelfacceptatie. Ook vond ik het heel fijn om naast mijn persoonlijkheid onderwerpen als geld en werk te bespreken. Het bijzondere vond ik dat Brenda ook veel dingen kon vertellen over mijn jeugd, mijn opvoeding en hoe mijn vader en moeder waren. Dit was zo raak en kloppend! Daardoor begrijp ik mijn ouders nu beter wat de relatie met mijn ouders zeker ten goede komt! Ik wil ook nog zeggen dat het enthousiasme, de duidelijke uitleg en de kennis van Brenda enorm goed is! Ik heb een hele fijne sessie gehad en al mijn vragen zijn beantwoord. Dit heeft mij veel bevestiging gegeven over de richting die ik nu opga met mijn leven. 

Dank je wel!' 

Rick

‘Brenda is zeer deskundig en betrokken. Ze neemt echt de tijd voor je en legt alles duidelijk en geduldig uit. Mijn geboortekaart leverde verrassende inzichten op. Ik vond het een heel bijzondere ervaring dat Brenda zoveel informatie uit de sterren kon halen, en hoe herkenbaar het was. Ik kan haar zeker aanbevelen!’ 

Merel